
(Green Deal) GOw Scan
We brengen de doelen van de organisatie pragmatisch in lijn met de CO2-emissie inspanningsverplichtingen uit de Green Deal.
Onze unieke methode maakt de opbrengsten van de diverse fasen binnen de energietransitie inzichtelijk.
Kundig, belangeloos, kosteloos (voor stichtingen)
Doel: financiële- en CO2 opbrengsten in één dag in kaart
Opbrengsten versus Risico’s
Risicobeoordeling: de scan identificeert potentiële externe en interne risico's en uitdagingen die moeten worden aangepakt bij het plannen van acties in de energietransitie.
Raming van kosten: het geeft een ruwe schatting van de initiële kosten
Algemene opbrengsten. Return on Investment (ROI): het geeft een ruwe schatting de mogelijke ROI op basis van de geschatte kostenbesparingen en andere financiële voordelen.
Potentiële opbrengsten GOw Solutions. (zonnepanelen op fragiele daken, zonnepanelen op daken tijdelijke panden, zonnepanelen op daken huurpanden, stroomdistributie, spotmarkt, et cetera.
Milieueffect: Het geeft een indicatie van de potentiële milieueffecten van de voorgestelde maatregelen, zoals verminderde CO2-uitstoot en lagere milieukosten.
Wettelijke en reglementaire overwegingen: het geeft de belangrijkste wettelijke en reglementaire vereisten die van invloed kunnen zijn op de implementatie van de energietransitie.
Subsidiekansen: de scan geeft direct een indicatie van de subsidiekansen, het potentieel en de voorwaarden.
Weging interne stakeholders: het geeft een indicatie van de posities van die interne stakeholders en het interne draagvlak voor de acties.
Basis voor Verdere Analyse: Het dient als een basis voor verdere analyse, brengt technische vereisten in kaart en brengt die in verband met de capaciteit van de ketenpartners van Stichting GOw.
♻︎
Planning. Een dag.
Stichting GOw investeert één dag per zorginstelling om een nulmeting aan te maken die helpt bij het stellen van prioriteiten en het nemen van opbrengstgerichte investeringsbeslissingen op facilitair- financieel- en operationeel gebied.
Wij vragen van de instelling dus geen financieel commitment. Wel vragen we om tijd van gebruikers en beslissers.
De werklast voor de instelling is: 1 uur facilitair, 2 uur financieel, 1 uur per relevante operationeel verantwoordelijke (bijvoorbeeld gebruikers voertuigen, managers locaties).
De werklast voor de transitieconsultant van Stichting GOw begroten we op 6 uur per instelling.
Stichting GOw brengt deze definiërende scan niet in rekening.
Middelen: Teams, email, face to face.